©2019 Squared Architects - all rights reserved

Brixton

Brixton Hill - London - UK

Contact us
to discuss potential projects
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Project Description

Placed inside the conservation area of Brixton, the existing building comprised a commercial space on the ground floor and a three bedroom dwelling on the two floors above.

The client’s brief was to split the existing dwelling in two self contained units: a two bedroom flat on the first floor and a three bedroom duplex on the upper floors. The two additional bedrooms in the upper floor flat would be generated through a loft conversion and a rear extension.

The proposed design defines a more efficient use of the internal spaces. Given the uncertainty on the approval of the rear extension due to the stricter rules of the conservation area, the stairs are redesign to guarantee perfect functionality of the spaces with or without the rear extension.

This solution allowed the contractor to start working on the loft conversion and the building refurbishment without waiting for the approval of the rear extension, which was then completed in a second stage.

Residential/Commercial

Gross Internal Area

Project Type

2017 -

In construction

Date

Project Phase

Construction Cost

Client

130 m²

£ 125,000

Private

Visit us
in one of our offices
London office
Treviso office
2 Elizabeth Street, London, SW1W 9RB
T: +44 7907 795961
@: info@squaredarchitects.com
San Gaetano, 113/A, Montebelluna, 31044 (TV)
T: +39 351 5288652
@: info@squaredarchitects.com